Semporna Travel Tips – Mahal ke nak travel kat tempat paling EPIC ni?

Ramai yang cakap, pulau di Semporna, Sabah ni adalah yang tercantik di Malaysia, sampai ada yang panggil tempat ni ‘Maldives of Malaysia’. Tapi ramai yang tak pernah travel ke Semporna, katanya sini mahal & bahaya. so kali ni aku nak tunjuk beberapa cara untuk travel ke sini ikut bajet masing2.

Sebenarnya ada banyak cara untuk travel ke sini mengikut bajet masing2.

untuk yang dah ada family, atau malas pening kepala, kat sini ada banyak pakej-pakej disediakan. korang just beli flight, then dari airport semua diorang akan uruskan sampailah korang balik.

tapi untuk yang suka adventure, aku recommend korang travel ke sini sendiri. So korang tak terikat dengan schedule agent. boleh stay berapa lama korang nak.

Video ni dirakam pada 2 sept 2020, 3 minggu sebelum PKPDB dilaksanakan di Sabah.
—————————————————————————————————
00:00 – Selamat datang ke Semporna
00:53 – Pekan Semporna
02:38 – Pulau Mataking, Pom-pom & Timba-Timba
09:32 – Keadaan malam di pekan Semporna (Nightlife)
10:03 – Pulau Bohey Dulang, Sibuan & Mantabuan
12:07 – Sipadan Kapalai Dive Resort
15:39 – Hiking Bukit Perapat
—————————————————-
Berapa budget habis datang sini?
Hotel Bajet Pekan Semporna : Kuree Hut
– Flight ticket return KUL-TWU – RM150
– Airport Transfer to Pekan Semporna (Return) – RM50
– Budget Hotel (Tukar2) – (RM150/2) – RM75/person
– Day Trip 1 – RM75
– Day Trip 2 – RM80
– Total Lost: +- RM430
kos tak termasuk makan/shopping/dive etc.
boleh usha pakej dari We Go Travel Semporna 0149850850 (fifiey)

Baca full tips aku travel ke Semporna


📽 Camera Gear & Equipment aku pakai untuk shoot video ni –

✌🏻 follow untuk join aku travel pusing satu Malaysia!
📘 Facebook:
📸 Instagram:

For collaboration / invitation / just want to say hi?
contact@fikrizamri.com

#Semporna #cuticutimalaysia #malaysiatrulyasia

Fortnite SkyFire Event Full | No Talk Chapter 2 Season 7 Live Event
Fortnite SkyFire Event Full | No Talk Chapter 2 Season 7 Live Event

Fortnite SkyFire Event Full | No Talk (Chapter 2 Season 7 Live Event) the Fortnite Operation Skyfire Event with NO Read more

Fortnite Operation SKYFIRE FULL EVENT
Fortnite Operation SKYFIRE FULL EVENT

Fortnite Operation SKYFIRE FULL EVENT! USE CODE: FAIZFORTNITE in the item shop! Faiz Private Instagram: ---------------------------------------------------------- Contact me (For Business Read more

iPhone 13 Launch Event – Apple September 2021 Event Live Coverage
iPhone 13 Launch Event - Apple September 2021 Event Live Coverage

Apple September 2021 Event - iPhone 13 Launch | iPhone 13, Apple Watch Series 7, AirPods 3 & More! Apple’s Read more

Helicopter flight over Santorini, Greece | Spectacular scenery 4K + beautiful relaxing music
Helicopter flight over Santorini, Greece | Spectacular scenery 4K + beautiful relaxing music

Join me on a helicopter sightseeing flight over Greece's most beautiful island, Santorini (full tour in 4K). Tour provider: Soundtrack: Read more

20 comments

  1. Kitorang pergi sini dekat sebulan sebelum PKPDB sabah, Masa ni langsung takde kes covid kat sini.

    Lama jugak fikir sesuai ke tak nak upload video ni waktu sekarang. tapi jangan risau, kitorang pakai mask sepanjang masa. bila record video baru bukak

  2. 1st time tgk youtube org aku trus subscribe and binge watching. Lawa gila yer semua tempat tu.

  3. 1:15 …sebenarnya awak yg salah bro……klu di sabah tu mang ikan kayu(tongkol). klu tenggiri badan dia panjang lg….hahaha

  4. Feeling lucky jumpa chanel korang.. I’m proud to be Sabahan.. Good luck for your future planning.. 💕

  5. Great video, makes me wish I was back here. I’ll be back to Malaysia and Borneo soon!

  6. Harap tempat semua under Malaysia sentiasa Bersih belaka. Kelak nanti boleh la bawa anak, jgn buang sampah, Jaga Alam sekitar.

  7. Congrates bro, bangga sangat orang malaysia mempromotekan nature of malaysia. Video pun real&epic bro👍

  8. Salam Fikri, nk tnye korang ada masalah x untuk dron yg terbang Dron di kawasan laut, ada kesan karat x? udara masin di sekita ada bgi efect x kt dron selapas beberapa bulan guna.

  9. fantastic cinematographic shot and plot contents. cantik pengambarannya.

    cuma penggunaan bahasa melayu biar seragam dan tidak bercampuran dengan bahasa inggeris. amat tidak sedap bila dengar bahasa campur-campur. dan sebutan samada bahasa melayu atau inggeris biar jelas, tepat dan baku.

    so mispronunciation in english wont happen and makes this vlog at higher standard filming.

  10. banyak2 vlog travel yg aku pernah tgok.but this channel really the best ever .padu terok cinematic,storytelling dia. dtg lah ke sarawak pulak lepas ni .😍

  11. bro,nak tanya yang scene bro diving tu,memang semua boleh ke atau yang ada lesen je diorang bagi diving?